Duurzaamheid is voor ons de belangrijkste reden om Greenwheels te rijden”

 

Erik (36) woont met zijn vrouw Marga aan de rand van de binnenstad van Tilburg en rijdt al sinds 2013 in de Greenwheels-auto’s. Marga en hij registreerden zich rond dezelfde tijd om allebei in de deelauto te kunnen rijden. Ze kiezen vooral uit duurzaamheidsoogpunt voor een deelauto, maar dat is niet de enige reden: “Ook vanwege de kosten die het bezitten van een auto met zich meebrengt.”


“We proberen zoveel mogelijk met openbaar vervoer te doen. Dat is een milieubewuste keuze,” zegt Erik, als we hem vragen naar zijn ideale manier van vervoer en reizen. Ze kiezen voor een deelauto vanuit dezelfde gedachte, maar ook vanwege het financiële plaatje. Een auto bezitten is duur. “En natuurlijk speelt gemak ook mee. Ik hoef me geen zorgen te maken over het onderhoud.”

Greenwheels klant Erik portretfoto - Fotocredits Erik H.

Duurzaam op reis

Bij Marga en Erik staan er regelmatig weekendjes weg of korte vakanties in Nederland op de planning. De Greenwheels is dan hun vakantieauto. “En we wandelen graag, dus pakken we over het algemeen vaker een Greenwheels in de lente en zomer, wanneer het fijn wandelweer is.”

Het meest gebruikt Erik de auto echter als zijn eindbestemming niet of nauwelijks te bereiken is met het openbaar vervoer. “En ook als ik iets groots of zwaars te vervoeren heb. Meubels bijvoorbeeld, of de grote boodschappen.” Van het stel is Erik degene die het meeste rijdt: “vooral omdat ik het leuker vindt dan zij.”

 

Gewoon gemakkelijk

 

“Hier in Tilburg zijn er altijd voldoende auto’s om uit te kiezen. Ik hoef zelden langer dan een paar minuten te lopen naar een auto.” De dichtstbijzijnde stationwagen wordt echter wel vaker gereserveerd en dus moet hij soms het openbaar vervoer nemen naar de auto een stukje verder weg.

 

Naast dat Erik en Marga zich geen zorgen hoeven te maken over het onderhoud van een auto (of de parkeervergunning, de apk of de stijgende benzineprijs) is het voor hen ook prettig dat ze de Greenwheels-auto’s met een paar klikken in de app kunnen reserveren. Erik: “via een app reserveren is zoveel makkelijker dan een auto huren bij een verhuurbedrijf”.

Groep wandelaars wandelvakantie natuurgebied wandeltocht Greenwheels

Nog liever elektrisch

 

We vragen Erik wat we bij Greenwheels kunnen verbeteren. Vanuit zijn wens om zo duurzaam mogelijk te reizen heeft hij zijn antwoord meteen klaar: “meer elektrische auto’s. Er is er helaas nog geen één in Tilburg.” Recent hebben we bij Greenwheels de tarieven voor elektrisch rijden verlaagd naar dezelfde bedragen als voor de up!, onze compacte stadsauto die Erik zelf ook het meeste rijdt. Ook ligt onze focus de komende tijd op het vergroten van het aantal elektrische auto’s in Nederland. Hij reageert: “Erg goed nieuws. Als ik de mogelijkheid heb om te kiezen voor een elektrische auto, dan zal ik dat zeker doen. Hopelijk slaat het aan en wordt het merendeel van de auto’s vervangen door elektrische auto’s.” De suggestie voor Tilburg nemen we dus zeker mee.

 

Méér dan handig

 

Een deelauto huren is voor Erik niet alleen een optie voor plezierritjes en vakanties. “Nog niet zo lang geleden heb ik een familielid met een medisch probleem kunnen helpen door deze persoon van en naar het ziekenhuis te rijden met een Greenwheels.” Maar hij ging nog een stapje verder door ook medische hulpmiddelen op te halen. “Zonder een eigen auto of, in dit geval, de Greenwheels, was dat niet mogelijk geweest.”

 

We danken Erik voor het delen van zijn ervaring met Greenwheels. Wil jij jouw verhaal met ons delen? Leuk en wij horen het graag, laat van je horen.

Op zoek naar andere gebruikerservaringen? 

Lees hier nog meer verhalen van andere Greenwheels-rijders.