8x de leukste en duurzame strandtenten

 

Ga je er een dagje op uit om te ‘shinen’ bij een van de vele strandtenten van Nederland? Kies dan één van deze duurzame plekjes op het strand langs de Nederlandse wateren. Deze fijne en duurzame strandtenten hebben een Greenkey-certificaat of een Gaia Green Award en zijn gegarandeerd groen, zoals je van onze tips mag verwachten.

 

Van noord naar zuid, met een uitstapje naar de Wadden, vind je deze hippe hotspots om een dagje heerlijk met het zand tussen de tenen te vertoeven. Heb jij jouw Greenwheels-auto al gereserveerd voor je volgende strandbestemming?

Pad door duinen

1 - Strandpaviljoen Sjoerd, Nes

Deze topper op het Amelandse strand kiest voor eerlijke producten als ingrediënten voor de heerlijkste mediterrane gerechtjes, street food en klassieke hapjes. Maar dat is niet de enige reden voor een beloning met een gouden keurmerk, want bij Sjoerd zijn verpakkingen afbreekbaar, is de verlichting LED en de energie komt van heel veel zonnepanelen.

TIP: Ga je wat langer op weg met je deelauto? Kijk dan eens naar het Langer weg-voordeel en maak er een fantastisch weekendje Ameland van.

2 - Deining, Castricum

 

Hier krijg je een unieke strandbeleving, want de eigenaar heeft als lijfspreuk ‘Waar het land eindigt, begint het leven’ en daar is dan ook heel veel mogelijk om je leven goed te laten beginnen bij Deining. Deining is gebouwd met respect voor de omliggende natuur. Circulair meubilair, rustige tinten, verrassende mogelijkheden en dat ook nog eens het hele jaar door.

 

TIP: Wandel door de duinen naar Hof van Kijk-uit, een uniek rustpunt waar de ingrediënten deels uit eigen moestuin komen en je ook voor thuis nog wat groenvoer kunt meenemen.

 

3 - Timboektoe, Velsen-Noord

 

We gaan naar Timboektoe! En dat is in dit geval niet zo ver reizen, maar toch wel lastig bereikbaar met het OV. Gelukkig is er een Greenwheels om toch op je plek van bestemming te komen. De Noordpier bij Wijk aan Zee staat bekend als uniek surfstrand en de medewerkers zijn het erover eens: "Dit is de leukste strandtent van Nederland". Je kunt er zelf over oordelen, net nadat je je keuze hebt gemaakt uit de menukaart. Alles 'duurzaam, biologisch en lokaal – met aandacht voor onze medemensen, dieren en de wereld om ons heen.'

Hond Op Strand

4 - Strandpaviljoen Beach Inn, IJmuiden

Tussen Zandvoort en IJmuiden ligt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Daar vind je het Strandpaviljoen Beach Inn, dat door kenners ook wel  ‘Het Hondenparadijs’ wordt genoemd. Je krijgt hier fairtrade en biologische producten voorgeschoteld. Ze zijn extra zuinig met water, de keuken is volledig elektrisch en de Green Egg is al groen van zichzelf. Het meubilair is circulair en gemaakt van gebruikt hout.

TIP: Wist je dat je je hond mee mag in een Greenwheels? Zorg er wel voor dat je trouwe viervoeter tijdens de rit op een kleed zit, zodat ook de volgende gebruiker weer in een schone auto rijdt.

5 - Vrijstaat Nederzandt, Noordwijk

 

Tussen Noordwijk en Zandvoort aan de Zuid-Hollandse kust ligt Vrijstaat Nederzandt, een unieke locatie voor een ongedwongen en warm dagje uit. Uit de keuken komen gegarandeerd verrassingen met pure producten van lokale bodem. Elk seizoen weer een andere smaak. De kok vertelt je er graag meer over. Het motto: 'zero waste en duurzaam'.

 

TIP: Natuurspeeltuin Speelzandt is een walhalla voor kinderen. Hier kunnen ze zich uren vermaken, terwijl je zelf lekker op het terras geniet van zon en zand.

6 - The Shore, Scheveningen

 

Surfers in hart en nieren, dat zijn ze bij The Shore. En hun geliefde zee nemen ze niet zomaar voor lief, want dat kan tegenwoordig niet meer. Het is een ‘Een huiskamer aan het strand voor surfers, natuurliefhebbers en mensen die graag eerlijk en bewust leven.’ Met aandacht, daar draait het om, bij het lesgeven aan surfer wannabees en bij het zorgen voor de innerlijke mens.

 

TIP: In Scheveningen heeft het duurzaamste strand van Nederland. Je kunt hier makkelijk een groene-strandtenten-tocht doen.

Picknick Op Strand

7 - Beachclub BIRDS, Kijkduin

Bij Beachclub BIRDS is het alsof je je even mag inrollen in een lekker warm nestje. Om je heen wordt hard gewerkt aan het duurzame karakter van deze strandtent. Het water dat je drinkt, komt uit de duinen. Voor elke liter water gaat er 1.000 liter schoon drinkwater naar een derdewereldland. De biertjes op het terras zijn onder meer van de Bird Brewery, voor elke liter bier wordt er ergens een boom geplant. De 'birds' halen zoveel mogelijk lekkers lokaal of dichtbij, en altijd biologisch en nostalgisch.

8 - Zandpaviljoen Pier 7, Vlissingen


Wie weleens in Vlissingen geweest is, kent vast de lange boulevard met aan de ene kant het unieke windorgel en aan de andere kant het beeld van Michiel de Ruyter. Ergens in het midden kom je uit bij Pier 7. Trapje af naar het strand en je kunt neerploffen om te genieten van een ruim aanbod aan vegan gerechten, zoals vegan hamburgers of vegan pasta.

 

Tip: Leuk voor een bezoek met kinderen: het Arsenaal. En voor reptielenfreaks: Iguana Reptielenzoo. En ben je eenmaal in Zeeland geweest, dan kom je er altijd weer terug.

Ook naar het strand met Greenwheels?

Heb je er al zin in gekregen? Plan een dag en tijd en reserveer jouw ‘ride’ voor dit zomerse uitstapje.