Eilandhoppen in Nederland: duurzame én verrassende reisbestemmingen van eigen bodem

 

Denk jij bij eilandhoppen direct aan Griekenland, de Malediven of Spanje? En bij eilandhoppen in Nederland eerder aan Aruba dan Ameland? Nederland heeft ontzettend veel mooie plekken die het waard zijn te bezoeken. Met behulp van een eilandtour ontdek je ze allemaal – op een super duurzame manier. Plus: geen coronagedoe op de luchthaven of bij de grens!

Greenwheels rijden in de zomer op vakantie met Greenwheels

Liever duurzaam

Ja, je kunt natuurlijk een vlucht boeken naar Santorini, Koh Hoe-heet-het-nou of de Caribbean, maar echt duurzaam is dat niet. Kies je er bijvoorbeeld voor om een paar Indonesische eilanden te bezoeken, dan zorgt alleen je vlucht naar Jakarta al voor een CO2 uitstoot van 3709 kg. Dat is dus nog zonder de uitstoot van binnenlandse vluchten of vervoer per (diesel)boot.

Autodelen = duurzaam

Zomerserie

 

Daarnaast hoef je ons landje niet uit voor een Instagramwaardig verlaten strand, voor pittoreske dorpjes en lokale lekkernijen. Die vind je ook gewoon in Nederland, je moet alleen even weten waar je ze kunt vinden. Precies over dat soort plekjes gaat onze Greenwheels vakantieserie dit jaar: eilandhoppen in eigen land. We kijken verder dan alleen de Waddeneilanden. De eerste aflevering (nou ja, blogpost) staat komende zaterdag 12 juni online en heeft als eilandcode “TGV”.

 

Volg ons via Instagram of Twitter om precies te weten wanneer de blogposts live gaan en reserveer alvast een plekje in je agenda dit weekend om je reis meteen na het lezen van het artikel te boeken!

Lees hieronder onze Zomerserie

 

Zomerserie

Eilandhoppen in eigen land: let’s go to TGV

Zomerserie

Eilandhoppen in Nederland: voor Pampus liggen

Zomerserie

Eilandhoppen in Nederland: De Waddeneilanden

Al lang vakantieplannen gemaakt?

Reserveer je Greenwheels op tijd! In de zomer worden onze auto's veelal eerder en langer gereserveerd. Vergeet niet om de jouwe op tijd vast te leggen!