Rijtips voor de herfst

 

Laat je in de herfst niet verrassen door onverwacht wendingen van ‘Moeder Natuur’. Het weer kan zomaar omslaan van een laaghangend nazomerzonnetje in een stormachtige regenbui. Het is weer vroeger donker en niet iedereen rijdt even graag over onverlichte wegen. En in de herfst zit een ongeluk in een nog kleiner hoekje. Bereid je goed voor op jouw herfstachtige uitstapje en lees onze tips.

Man in regen naast rode Greenwheels deelauto

Check de weersomstandigheden

Is buienradar ook jouw grote vriend? Even checken voor je onderweg gaat en je weet direct waar je je op voor moet bereiden tijdens jouw komende rit. Moet je gaan rijden met mist, storm en wind of is het vandaag extra donker door flinke bewolking? Ook voor die omstandigheden zijn onze rijtips handig.

Tip: ook in je reserveringsbevestiging zie je het te verwachten weer voor jouw rit. Zo kun je je er extra goed op voorbereiden.

Verraderlijke nazomerzon

Een zonnebril is niet alleen een handig attribuut voor een zomers ritje, maar ook in de herfst kun je hem goed gebruiken om de laaghangende zon te trotseren. Voor de gevoelige types onder ons is een zonnebril natuurlijk ook een ‘must’ tegen het knijpen met de ogen. Dan kijk je lekker relaxed om je heen. Neem dus een zonnebril mee als je op pad gaat met een Greenwheels-auto. 

 

Droge schoenen tijdens het rijden

Je kent het wel: rennen door de regen om snel in je auto te stappen. Pfff, dat was even een sprintje, maar dan zit je lekker droog. Als je dan vervolgens gaat rijden, veeg dan je schoenen droog, zodat je niet van de pedalen schiet. Dan ga je veilig en comfortabel op weg.

 

Voorkom beslagen ruiten

Het is niet handig, en zelfs wettelijk niet toegestaan, om met (deels) beslagen ramen te rijden. Je wilt het geld van een boete natuurlijk liever besteden aan je volgende Greenwheels-ritje. Zijn de ruiten beslagen? Stop dan op een veilige plek, maak ze schoon en zet de airco aan. Door de droge lucht neemt de condens af en kun je jouw rit met goed zicht vervolgen.

Greenwheels schoonmaken auto ruit poetsen

Maandelijkse check-up

Wist je dat Greenwheels maandelijks alle 2.800 in Nederland naloopt en schoonmaakt? Tijdens deze check-up controleren wij ook de bandenspanning en alle benodigde vloeistoffen voor de auto. Dat is voor elk seizoen belangrijk, dus ook voor de herfst. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over onderhoud, dat is allemaal geregeld.