VW Kombi auf der Straße DE Deutschland Deutschland Greenwheels in Natur

Rijtips voor ieder moment

Bij Greenwheels vinden we jouw veiligheid in de auto en op de weg belangrijk. Daarom vind je op deze pagina tips, suggesties en handige weetjes voor onderweg.

Kinderzitje babystoeltje meenemen naar Greenwheels veilig rijden

In een Greenwheels met kinderen

Denk je eraan om over te stappen op deelauto-gebruik en je eigen auto weg te doen, maar houdt het feit dat je kinderen wilt meenemen je tegen? Dat hoeft absoluut geen belemmering te zijn. We hebben het je zo gemakkelijk mogelijk gemaakt, maar er zijn wel wat dingen waar je rekening mee moet houden.

Deelauto rijden met kinderen

Winter

Rijtips

Rijden bij gladheid en sneeuw

Is er winterweer voorspeld en heb jij precies een Greenwheels-rit gepland? We rijden in Nederland niet vaak op gladde wegen of door sneeuw. We snappen dat je daar zenuwachtig van kan worden. Maar met deze tips kom jij gewoon veilig aan op je bestemming.

Rijtips

Veilig rijden bij storm en wind(stoten)

Wordt er storm verwacht en moet je de weg op? Flinke windstoten voorspeld? Met onze 7 tips weet je wat te doen als je op zo’n moment achter het stuur zit.

Rijtips

Op wintersport met een deelauto

Heb je een winters weekendje gepland of pak jij binnenkort de lange latten? Met deze tips rijd jij de Greenwheels veilig naar je wintersportbestemming.

Rijtips

Autorijden in het donker

Niet iedereen vindt 's avonds of 's nachts rijden even prettig. Maar het hoeft geen probleem te zijn. Met onze 7 tips en tricks ga je goed op pad en kun je weer veilig thuiskomen.

Herfst

Rijtips

Rijden bij mist: hoe zet je mistlampen aan?

Wat te doen bij dichte mist als je een rit met je deelauto hebt gepland? Hoe zet je je mistlampen aan? Je leest het hier.

Rijtips

Autorijden in het donker

Niet iedereen vindt 's avonds of 's nachts rijden even prettig. Maar het hoeft geen probleem te zijn. Met onze 7 tips en tricks ga je goed op pad en kun je weer veilig thuiskomen.

Rijtips

Veilig rijden bij storm en wind(stoten)

Wordt er storm verwacht en moet je de weg op? Flinke windstoten voorspeld? Met onze 7 tips weet je wat te doen als je op zo’n moment achter het stuur zit.

Zomer

Rijtips

Rijden in de zomer

Waar moet je bij een zomerse trip aan denken? Welke handige functies zitten er in de auto om je rit comfortabeler te maken? Je vindt de antwoorden in ons artikel: rijtips voor de zomer.

Rijtips

Zomervakantie in het buitenland

Natuurlijk kan je ook met een Greenwheels-deelauto op vakantie naar het buitenland. Er zijn dan wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Rijtips

Rijden tijdens een hittegolf

Wordt er extreme warmte of zelfs een hittegolf verwacht en dan ook nog precies wanneer jij een rit met je Greenwheels hebt gepland? Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat.

Ouder echtpaar op reis Greenwheels autodelen

Veilig rijden: 8 tips voor onderweg

Weet jij welke slimme handigheidjes en opties er in onze deelauto's zitten om te zorgen dat jij veilig en prettig de weg op kunt? In dit artikel geven we 8 tips voor de beste rit.

Tips veilig rijden
Op vakantie met deelauto Greenwheels auto op autobahn Duitsland

Op vakantie met Greenwheels

Reisje gepland? Waarom niet met een deelauto op pad? Dan ga je pas echt uitgerust op weg. Je kunt in Nederland vakantievieren of naar het buitenland. Met deze blog ga je helemaal goed voorbereid op reis!

Op vakantie met Greenwheels

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen bij een noodgeval / pech?
Noodgeval of schade? Bel 088 2100 100. Indien nodig, neem ook contact op met 112 voor politie, ambulance of brandweer. Altijd vervelend als de auto stopt of signalen geeft dat je moet stoppen. Zoek een veilige plek voor de auto en voor jezelf. Op de snelweg moet je bijvoorbeeld altijd achter de vangrail gaan staan. Neem telefonisch contact op met Greenwheels om pechhulp in te schakelen. We zijn 24/7 bereikbaar via 088 2100 100. Onze hulpdienst gaat aan de slag om een oplossing te vinden.
Mag ik met een Greenwheels auto naar het buitenland?

Dat mag binnen Europa zonder toestemming.

Ga je buiten Europa? Dat mag als je bij de reservering daarvoor toestemming hebt gekregen. Je meldt je rit naar het buitenland 24 uur van te voren via het contactformulier. Is je rit binnen 24 uur of ga je naar Gent in Belgie? Bel dan onze klantenservice via 088-2100100. Voor Gent geldt dat wij toestemming moeten vragen om de stad in te mogen rijden i.v.m. milieuregels. Daarom moeten wij voor Gent 24 uur van tevoren aangeven dat een auto naar de stad komt. Indien we dat niet doen ontvangen we een boete van € 150,-

Je kunt ook gebruik maken van het voordeel met de Langer Weg tarieven. Daarbij betaal je een vaste lager tarief wanneer je een dag, weekend of week gebruik maakt van een auto. Lees hier hoe dat werkt.

Voor het buitenland gelden een aantal aanvullende voorwaarden:

De tankpas werkt niet in het buitenland, dus je dient zelf te tanken en de tankbon naar ons te sturen via het contactformulier. 

Bij pech onderweg kun je net als in Nederland terugvallen op de ANWB Wegenwacht. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op: 088-2100100 om dit samen af te stemmen. Vanaf het buitenland bel je +31-10-4113121 (internationaal tarief, prijzen verschillen per land).

Bij een aanrijding kan voor de afwikkeling van de schade ook gevraagd worden naar een bewijs van verzekering, de zogenaamde groene kaart, als dat het geval is kunnen wij deze gegevens naar desbetreffende verzekeraar of politiebureau sturen.

Meer praktische informatie over o.a. tol, verkeersregels, reisdocumenten en meer vind je op de website van de ANWB.

Let op bij winterse omstandigheden in het buitenland:

Onze auto's zijn standaard uitgerust met banden, die optimale veiligheid bieden boven 7 graden Celsius; all season banden. Winterbanden geven onder de 7 graden Celsius en met name in combinatie met sneeuw pas betere grip. In de volgende landen zijn tijdens winterse omstandigheden winterbanden verplicht: Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Zweden en Finland.

Van winterse omstandigheden is in ieder geval sprake wanneer het sneeuwt, hagelt of ijzelt. Raadpleeg het weerbericht, wanneer het te verwachten is dat bovenstaande omstandigheden zich gaan voordoen voldoet onze auto niet aan de lokale wettelijke eisen. Je bent als bestuurder daarop aansprakelijk en verantwoordelijk. In geval van schade of een ongeval is Greenwheels niet aansprakelijk en zullen alle kosten en/of boetes worden doorbelast naar abonnee.

Lees voor uitgebreide informatie ook de ANWB over winterbanden.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Meer hulp nodig?

24/7 bereikbaar 088 2100 100