VW Station Wagon on Street DE Germany Deutschland Greenwheels

Rijtips voor ieder moment

Bij Greenwheels vinden we jouw veiligheid in de auto en op de weg belangrijk. Daarom vind je op deze pagina tips, suggesties en handige weetjes voor onderweg.

Op vakantie met Greenwheels

Reisje gepland? Waarom niet met een deelauto op pad? Dan ga je pas echt uitgerust op weg. Je kunt in Nederland vakantievieren of naar het buitenland. Met deze blog ga je helemaal goed voorbereid op reis!

Op vakantie met Greenwheels

Rijden in de zomer

Waar moet je bij een zomerse trip aan denken? Welke handige functies zitten er in de auto om je rit comfortabeler te maken? Je vindt de antwoorden in ons artikel: rijtips voor de zomer.

Rijtips zomer

Zomervakantie in het buitenland

Natuurlijk kan je ook met een Greenwheels-deelauto op vakantie naar het buitenland. Dat kan zowel voor een weekendje weg naar België of Duitsland als voor een paar weken op de camping in Frankrijk of Spanje. Er zijn dan wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Naar het buitenland

Rijden tijdens een hittegolf

Wordt er extreme warmte of zelfs een hittegolf verwacht en dan ook nog precies wanneer jij een rit met je Greenwheels hebt gepland? Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat.

Rijden in de hitte
Ouder echtpaar op reis Greenwheels autodelen

Veilig rijden: 8 tips voor onderweg

Weet jij welke slimme handigheidjes en opties er in onze deelauto's zitten om te zorgen dat jij veilig en prettig de weg op kunt? In dit artikel geven we 8 tips voor de beste rit.

Tips veilig rijden
Rijtips

Elektrisch rijden

Voor het eerst een e-auto gereserveerd? Check dan zeker onze blog over elektrisch rijden (en laden!)

Rijtips

Hoe werkt tanken?

Al onze deelauto's hebben een eigen tankkaart. Maar hoe betaal je daarmee bij de pomp?

Features

Eigen risico verlagen

Ben je niet zo'n dare-devil? Lees hier hoe je je eigen risico kunt verlagen.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen bij een noodgeval / pech?
Noodgeval of schade? Bel 088 2100 100. Indien nodig, neem ook contact op met 112 voor politie, ambulance of brandweer. Altijd vervelend als de auto stopt of signalen geeft dat je moet stoppen. Zoek een veilige plek voor de auto en voor jezelf. Op de snelweg moet je bijvoorbeeld altijd achter de vangrail gaan staan. Neem telefonisch contact op met Greenwheels om pechhulp in te schakelen. We zijn 24/7 bereikbaar via 088 2100 100. Onze hulpdienst gaat aan de slag om een oplossing te vinden.
Mag ik met een Greenwheels auto naar het buitenland?

Dat mag binnen Europa zonder toestemming.

Ga je buiten Europa? Dat mag als je bij de reservering daarvoor toestemming hebt gekregen. Je meldt je rit naar het buitenland 24 uur van te voren via het contactformulier. Is je rit binnen 24 uur of ga je naar Gent in Belgie? Bel dan onze klantenservice via 088-2100100. Voor Gent geldt dat wij toestemming moeten vragen om de stad in te mogen rijden i.v.m. milieuregels. Daarom moeten wij voor Gent 24 uur van tevoren aangeven dat een auto naar de stad komt. Indien we dat niet doen ontvangen we een boete van € 150,-

Je kunt ook gebruik maken van het voordeel met de Langer Weg tarieven. Daarbij betaal je een vaste lager tarief wanneer je een dag, weekend of week gebruik maakt van een auto. Lees hier hoe dat werkt.

Voor het buitenland gelden een aantal aanvullende voorwaarden:

De tankpas werkt niet in het buitenland, dus je dient zelf te tanken en de tankbon naar ons te sturen via het contactformulier. 

Bij pech onderweg kun je net als in Nederland terugvallen op de ANWB Wegenwacht. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op: 088-2100100 om dit samen af te stemmen. Vanaf het buitenland bel je +31-10-4113121 (internationaal tarief, prijzen verschillen per land).

Bij een aanrijding kan voor de afwikkeling van de schade ook gevraagd worden naar een bewijs van verzekering, de zogenaamde groene kaart, als dat het geval is kunnen wij deze gegevens naar desbetreffende verzekeraar of politiebureau sturen.

Meer praktische informatie over o.a. tol, verkeersregels, reisdocumenten en meer vind je op de website van de ANWB.

Let op bij winterse omstandigheden in het buitenland:

Onze auto's zijn standaard uitgerust met banden, die optimale veiligheid bieden boven 7 graden Celsius; all season banden. Winterbanden geven onder de 7 graden Celsius en met name in combinatie met sneeuw pas betere grip. In de volgende landen zijn tijdens winterse omstandigheden winterbanden verplicht: Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Zweden en Finland.

Van winterse omstandigheden is in ieder geval sprake wanneer het sneeuwt, hagelt of ijzelt. Raadpleeg het weerbericht, wanneer het te verwachten is dat bovenstaande omstandigheden zich gaan voordoen voldoet onze auto niet aan de lokale wettelijke eisen. Je bent als bestuurder daarop aansprakelijk en verantwoordelijk. In geval van schade of een ongeval is Greenwheels niet aansprakelijk en zullen alle kosten en/of boetes worden doorbelast naar abonnee.

Lees voor uitgebreide informatie ook de ANWB over winterbanden.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Meer hulp nodig?

24/7 bereikbaar 088 2100 100