Veilig rijden in het voorjaar: op pad met vijf tips

 

Met haar wisselvallige weer, vraagt het voorjaar om een andere rijstijl dan de winter en zomer. Rijden met mist, sneeuw of laaghangende zon is geen pretje, maar met onderstaande tips en handigheidjes kan je veilig de weg op. Autodelen heeft daarbij zijn voordelen, daarom hier ook een lijstje met zaken waar jij je geen zorgen over hoeft te maken, omdat wij ze voor je regelen!

 

Waarom moet je de verkeerssituatie checken?

 

Omdat er in het voorjaar weer meer mensen op pad gaan dan in de winter, kan het ineens flink druk op de weg zijn. Zeker in de weekenden met de eerste zonnestralen! Ook wordt er meer wegonderhoud uitgevoerd als het kwik het toelaat. Check daarom voor je op pad gaat met je Greenwheels de verkeerssituatie. Zeker in het voorjaar. Bijvoorbeeld via vanAnaarBeter.nl of op ANWB.nl.

Hoe rijd je veilig in het wispelturige lenteweer?

Van rijden in de sneeuw tot rijden met mist, regen of een felle zon. In februari kan het nog goed koud zijn, maart roert z’n staart en april doet wat ‘ie wil. Check daarom naast de verkeerssituatie ook de weersverwachting. Lees onze rijtips speciaal voor mist, sneeuw en gladheid.

 

Reserveer je je Greenwheels? Dan zetten wij in je reserveringsbevestiging de weersverwachting voor je rit.

Wat te doen bij laaghangende zon in de auto?

 

Het kan behoorlijk gevaarlijke situaties opleveren: de laaghangende zon in het voorjaar. Hij kan ineens tevoorschijn komen en je flink verrassen, vooral als de weg nat is en er een spiegelend effect ontstaat.

 

Omdat de zon juist in dit seizoen erg laag staat, glippen de zonnestralen soms nét langs de zonneklep van de auto. Neem daarom bij elke lenterit – hoe somber het weer ook – voor de zekerheid je zonnebril mee. Een zonnebril met gepolariseerde glazen helpt het best.

Hoe druk is het op de weg met motorrijders?

 

De eerste mooie lentedagen zijn ook voor motorrijders vaak dé reden om hun voertuig van stal te halen. Door een tijdje niet gereden te hebben, zijn zij wellicht wat 'roestig'. Ook voor autobestuurders zijn deze extra weggebruikers weer even wennen. Houd rekening met elkaar, met name bij het wisselen van baan of filerijden.

Kan de airco weer aan?

Het kan zomaar gebeuren: de airco ruikt muf. In de winter is de airconditioning van je Greenwheels-auto misschien langere tijd niet gebruikt. Bij de eerste keer aanzetten kan hij dan zorgen voor een wat muffere of ‘stoffige’ geur. Vaak is dit nauwelijks te merken, of in elk geval snel over. Blijft de geur langer hangen of is de geur wel erg sterk? Laat het ons even weten, dan checken wij het aircosysteem zo snel mogelijk.

Auto lente-proof maken?

 

Een Greenwheels is een auto waarover je beschikt, niet een auto die je bezit. Daarom hoef je je ook geen zorgen te maken over:

  • de wisseling van winter- naar zomerbanden
  • het vullen van je ruitensproeiervloeistof (dááág antivries)
  • de auto wassen
  • het checken van de bandenspanning

 

enzovoorts. Je hoeft alleen je rit te reserveren en off you go! Dat is niet alleen fijn autorijden in de lente, maar het hele jaar door!

Nu je weet hoe je heerlijk én veilig op pad kunt in het voorjaar, is het tijd om eropuit te gaan! Nog geen Greenwheels-gebruiker? Meld je dan hier aan.

 

Volgende rit reserveren