Autorijden in het voorjaar: veilig op pad met 5 tips

 

Het voorjaar vraagt een andere rijstijl dan winterse of juist zomerse omstandigheden. Het weer kan snel omslaan en de laagstaande zon kan je verblinden. Om goed en verantwoord te rijden in de lente hebben we onderstaande tips en handigheidjes verzameld. Plus een lijstje met zaken waar jij je als autodeler geen zorgen over hoeft te maken en die wij voor je regelen!

 

1. Check de verkeerssituatie

 

Omdat er in het voorjaar weer meer mensen op pad gaan dan in de winter kan het snel drukker zijn op de weg. Zeker in de weekenden met de eerste zonnestralen! Ook wordt er weer meer wegonderhoud uitgevoerd als het kwik het toelaat. Check daarom voor je op pad gaat de verkeerssituatie. Bijvoorbeeld via vanAnaarBeter.nl of op ANWB.nl.

Greenwheels in sneeuw geparkeerd langs huizen

2. Maart roert z’n staart

Er is weinig zo wispelturig als het weer in de lente. In februari kan het nog bitterkoud zijn met sneeuw, ijs, ijzel of gladheid, maar ook "maart roert z’n staart" en "april doet wat ‘ie wil". Check daarom naast de verkeerssituatie ook de weersverwachting. Ook handig: reserveer je je Greenwheels, dan zetten we in je reserveringsbevestiging de weersverwachting voor je rit. Wordt het sneeuw of gladheid? Of mist? Lees dan onze rijtips speciaal voor die situaties.

3. Motorrijders naar buiten

 

De eerste mooie lentedagen zijn ook voor motorrijders vaak dé reden om hun voertuig van stal te halen. Door een tijdje niet gereden te hebben, zijn zij wellicht wat 'roestig'. Ook voor autobestuurders zijn deze extra weggebruikers weer even wennen. Houd rekening met elkaar, met name bij het wisselen van baan of filerijden.

Man Met Zonnebril En Mobiel Bij Auto Greenwheels Auto Openen

4. Laaghangende zon

Het kan behoorlijk gevaarlijke situaties opleveren: de laaghangende zon in het voorjaar. Hij kan ineens tevoorschijn komen en je daarmee flink verrassen, vooral als de weg nat is en er een spiegelend effect ontstaat. De zonneklep van de auto is dan niet altijd afdoende, omdat de zon juist in dit seizoen erg laag staat. Neem daarom bij elke lenterit – hoe somber het weer ook – voor de zekerheid je zonnebril mee. Een zonnebril met gepolariseerde glazen helpt het beste.

5. Eerste keer airco

 

Is in de winter de airconditioning van je Greenwheels-auto langere tijd niet gebruikt, dan kan hij bij de eerste keer aanzetten zorgen voor een wat muffere of ‘stoffige’ geur. Dit moet vrij snel over zijn of nauwelijks te merken zijn. Blijft de geur langer hangen of is de geur wel erg sterk? Laat dat ons dan even weten, dan checken wij het aircosysteem zo snel mogelijk.

Greenwheels schoonmaken auto ruit poetsen

Auto lente-proof maken?

Een Greenwheels is een auto waarover je beschikt, niet een auto die je bezit. Daarom hoef je je ook geen zorgen te maken over:

 

- de wisseling van winter- naar zomerbanden
- het vullen van je ruitensproeiervloeistof (dááág antivries)
- het schoonmaken van de ruiten
- het checken van de bandenspanning

 

enzovoorts. Je hoeft alleen maar je rit te reserveren en off you go! Dat is niet alleen fijn autorijden in de lente, maar het hele jaar door!

Nu je weet hoe je heerlijk én veilig op pad kunt in het voorjaar, is het tijd om eropuit te gaan! Ga ook op weg met één van onze duizenden Greenwheels-auto's, verdeeld over heel Nederland.

 

 

Meer tips:  veilig rijden  >

 

Volgende rit reserveren >