Flexibele mobiliteit voor alle medewerkers van Aethon

 

Aethon is op zoek gegaan naar een flexibele oplossing die haar werknemers gemakkelijk op de gewenste bestemming kan krijgen. Hoewel er vier regiokantoren zijn, reizen de meeste werknemers direct vanaf huis naar hun bestemming. Hierdoor zijn reguliere poolauto’s geen optimale oplossing, maar de door heel Nederland te vinden deelauto's van Greenwheels wel.

 

Aethon is een uitzendorganisatie die bemiddelt in hoogopgeleid talent binnen maatschappelijke sectoren. Het merendeel van de medewerkers reist veelal gratis met het openbaar vervoer (OV). 

“Ik zou Greenwheels absoluut aanbevelen. Het vergroot de mobiliteit en flexibiliteit van onze medewerkers en daarmee onze dienstverlening.”

De behoefte aan een flexibele mobiliteitsoplossing

 

Bij Aethon is de aard van het werk altijd tijdelijk of voor een bepaalde periode. Zo zijn er veel wisselingen in het type dienst, de duur van de dienst en de locatie. Ook kunnen diensten last-minute ingepland worden of vinden er wijzigingen plaats. Niet alleen de projecten en diensten zijn verspreid over heel Nederland, ook de medewerkers wonen in steden door het hele land. Job van der Zwaan, Manager Planning bij Aethon vertelt: “Veel van onze opdrachtgevers, binnen de zorg, het onderwijs, de kinderopvang en de (semi-)publieke sector, hebben hun kantoren en locaties buiten de grote steden. Dit terwijl hier wel veel van onze talenten wonen. Wij zijn er om de vraag vanuit onze opdrachtgevers perfect te matchen aan de beschikbaarheid van onze talenten. Een aantal jaar geleden merkten we dat reistijd en toegankelijkheid via het OV van sommige locaties een barrière vormden om onze opdrachtgevers optimaal te kunnen helpen.". Dit betekent dat er behoefte is aan een flexibele mobiliteitsoplossing. 

 

 

De ideale oplossing van Greenwheels voor Aethon 

 

  • Een flexibele oplossing die op afroep beschikbaar is
  • Ook last-minute en de auto's moeten 24/7 gebruikt kunnen worden
  • Een landelijk dekkend netwerk, zodat alle medewerkers van dezelfde oplossing gebruik kunnen maken. Een deelauto dicht in de buurt van de medewerker geeft extra flexibiliteit.
  • Efficiënter reizen betekent voor Aethon niet alleen een kostenbesparing, maar ook een betere dienstverlening.

 

Job: “Eén van onze grootste voordelen voor zowel onze talenten als onze opdrachtgevers is onze flexibiliteit. Om ervoor te zorgen dat onze talenten kunnen werken wanneer en zoveel ze willen, en we piekaanvragen vanuit de opdrachtgevers makkelijk kunnen opvangen, bieden we diensten aan bij opdrachtgevers die wat verder van de woonplaats liggen. Iedereen is hier enthousiast over, maar we liepen in het verleden wel tegen een aantal uitdagingen aan. Denk hierbij aan een langere reistijd, moeilijk bereikbare locaties met het openbaar vervoer en afstanden die te groot zijn om te fietsen.

 

Daarom zijn we toen gestart met het beschikbaar stellen van een Aethon-auto. Naarmate we als organisatie steeds groter werden, was dit logistiek niet meer haalbaar. Een leaseauto voor talenten was daarnaast niet rendabel, omdat ze niet elke dag een dienst draaien, en een pool-auto operationeel veel werk is. Dus er ontstond een nieuw idee. Onze talenten de optie geven om met een auto van Greenwheels naar hun diensten te rijden. Zo leggen ze grotere afstanden binnen een kortere tijd af met een auto die vaak bij ze in de straat staat.”

 

 

Een enorme kostenbesparing én gemak met het zakelijke 'Vaak' abonnement voor alle kantoren van Aethon

 

In gesprekken tussen accountmanager Martijn van Greenwheels en Job van Aethon werd duidelijk dat Greenwheels een passende oplossing kon bieden. Samen met Greenwheels heeft Aethon in 2018 per kantoor een zakelijk account opgezet. Het zakelijke ‘Vaak abonnement’ bleek de beste keuze voor Aethon, omdat alle talenten kunnen worden toegevoegd en het de grootste kosten efficiëntie met zich meebracht. Na het opzetten van de accounts werden de Aethon talenten uitgenodigd en kregen zo direct toegang tot het volledige aanbod van deelauto’s van Greenwheels door heel Nederland. De planners van Aethon plannen de ritten centraal in en wijzen ze toe aan de juiste medewerkers. De medewerker ontvangt hier vervolgens de bevestiging van en kan de rit via de app starten. “Als een talent, met rijbewijs, verder moet reizen voor een dienst dan zetten we met een paar klikken een auto klaar. Hierdoor kunnen we onze opdrachtgevers helpen met het invullen van meer openstaande diensten, ook de diensten die ze op het laatste moment bij ons aanvragen”, vertelt Job.

“Als een talent, met rijbewijs, verder moet reizen voor een dienst dan zetten we met een paar klikken een auto klaar. Hierdoor kunnen we onze opdrachtgevers helpen met het invullen van meer openstaande diensten, ook de diensten die ze op het laatste moment bij ons aanvragen.”

Een succesvolle samenwerking: voor zowel Aethon als Greenwheels

 

Ook voor Greenwheels is het een succesvolle samenwerking. Door het vele contact tussen beide partijen en de feedback die vanuit de medewerkers van Aethon worden doorgegeven, zijn er veel verbeteringen doorgevoerd aan het Greenwheels platform. Aethon heeft als grote zakelijke klant met een centrale planafdeling andere wensen als het gaat om het boeken en beheren van ritten dan een particulier. Met name het toevoegen van gebruikers, en het overzichtelijk representeren van de gemaakte ritten zijn hierbij belangrijk.

 

Greenwheels is net als Aethon een snelgroeiende en innovatieve organisatie. Hierdoor begrijpen we dat niet altijd alles perfect verloopt. Echter, de drive en energie die ze uitstralen maakt de samenwerking erg prettig. Uit alles blijkt dat ze klantgericht zijn en meer dan bereid om mee te denken.”, aldus Job. 

 

Een open communicatie met het accountteam van Greenwheels is een belangrijk onderdeel van het succes. Dit geeft Aethon het vertrouwen om de komende jaren samen met Greenwheels verder te groeien en de dienstverlening richting talenten en klanten nog verder te verbeteren.

Greenwheels en de NS openbaar vervoer jonge vrouw bij NS station Holland Spoor

Kies voor zakelijk autodelen

 

We hebben altijd een oplossing voor de mobiliteitsbehoefte van jouw organisatie. Je kunt gebruik maken van onze duizenden deelauto's op straat of kiezen voor exclusieve slimme deelauto’s voor jouw organisatie. Vraag eenvoudig een gratis adviesgesprek aan.

ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Een oplossing op maat. Voor gemeenten, zzp'ers tot grootzakelijk.

We hebben altijd een oplossing voor jouw mobiliteitsbehoefte. Je kunt gebruik maken van duizenden deelauto's op straat of kiezen voor exclusieve deelauto’s.

Publieke Greenwheels
Flexibele abonnementen vanaf 10 euro per maand

Maak gebruik van het grootste landelijke netwerk van deelauto’s en heb geen omkijken naar onderhoud, verzekeringen en schoonmaak van de auto’s. Er is een passend abonnement voor elke zakelijke rijder.

Meer zakelijke Greenwheels ervaringen

Ben je nog niet helemaal overtuigd van het gemak van de slimme zakelijke deelauto's van Greenwheels? Lees hier nog meer ervaringen van zakelijke klanten.