Duurzame totaaloplossing voor gemeente Den Bosch

 

Onlangs koos de gemeente Den Bosch ervoor om hun versnipperde mobiliteitsbeleid te verbeteren en te verduurzamen. Samen met partner Shuttel werkten we aan een praktische 4-in-1 oplossing, zodat gemeentepersoneel nu gebruik kan maken van vier verschillende reisopties via één mobiliteitskaart. 

 

In voorgaande jaren bood de gemeente haar medewerkers al de mogelijkheid van Greenwheels benzine-deelauto’s, een NS Business Card voor openbaar vervoer en de OV-fiets en ook de ‘gewone’ leaseauto, maar dat beeld paste niet volledig bij het nieuwe uitgangspunt om medewerkers zo duurzaam mogelijk te laten reizen. In het nieuwe beleid zouden de fiets en het OV centraal moeten staan en voor de autokilometers stond elektrisch of hybride rijden op het wensenlijstje.

Deelautos den Bosch Greenwheels zakelijk exclusieve auto's

Gemak dient de mens

Het leidde tot een aanbesteding met de vraag om een mix van openbaar vervoer, zakelijk autodelen en OV-fiets. En dan ook nog zonder administratieve rompslomp. Door op te trekken met onze partners Shuttel en leasemaatschappij VWPFS ontstond een passend plaatje. Deze maatwerk 4-in-1 oplossing is inmiddels volledig geïmplementeerd.

Traject:

 

  1. Maart 2019: aanpassing bestaande leasevloot
  2. 2e helft 2019: overstap naar de Shuttel-mobiliteitskaart
  3. Juli 2020: elektrische en hybride poolauto’s in gebruik

 

Zodoende hebben medewerkers nu toegang tot zowel het openbaar vervoer en de OV-fiets, als de reguliere Greenwheels op straat én de eigen exclusieve elektrische poolauto’s van de gemeente. Dat gaat allemaal eenvoudig en snel via één mobiliteitskaart. Ook de facturatie gaat via één partij, wat vooral voor de financiële afdeling een grote plus is.

 

“De gemeente is al jaren tevreden met de oplossing die door Greenwheels wordt geboden. Samen met Shuttel kwamen zij als beste keuze uit de aanbesteding voor deze nieuwe opzet.”
Greenwheels deelauto gemeente Den Bosch zakelijk

Duurzaam zonder gedoe

De gemeente Den Bosch kiest duidelijk voor een vooruitstrevende aanpak en is een inspirerend voorbeeld. Waar andere gemeenten nog een eigen groep poolauto’s beheren en verantwoordelijk zijn voor alle facilitaire zaken zoals administratie, schoonmaak, onderhoud, boetes, verzekeringen en sleutelbeheer, besteden zij deze elementen uit. Zo blijft er mooi tijd over voor andere projecten.

 

Meer weten over de implementatie van zakelijk autodelen voor gemeenten? Lees dan de ervaring van de gemeente Meijerijstad.

 

Ben je nog niet helemaal overtuigd van het gemak van de slimme zakelijke deelauto's van Greenwheels? Lees hier nog meer ervaringen van zakelijke klanten.