Zo werkt schade checken & melden 

 

Alle Greenwheels bestuurders dienen voorafgaand aan hun autorit de auto te controleren op schade (volg de stappen via de app).

 

Als een schade nog niet bekend is, en in geval van lakschade groter is dan een bankpas, voeg dit dan toe als nieuwe schade in de Greenwheels app of bel ons om de nieuwe schade voorafgaand aan de rit door te geven. Is er schade gemaakt of geconstateerd tijdens je rit, meld dit dan altijd via de app of de klantenservice. Ook bij pech onderweg kun je het best de klantenservice bellen voor ondersteuning. Zorg dan wel eerst voor je eigen veiligheid.

 

Schade melden in de app                    

  1. Voordat je vertrekt, check je altijd of er nieuwe schade is.
  2. Start de rit in de app, en bekijk via de oranje bolletjes welke schade al gemeld is.
  3. Zie je nieuwe, ongemelde schade? Druk dan op de 'schade melden' knop en geef de plek van de nieuwe schade aan. Volg de stappen in de app.
  4. Is het niet veilig om met deze schade op pad te gaan, en/of is er een andere partij bij betrokken? Neem dan contact met ons op.
  5. Bedankt voor het melden! Samen houden we onze auto's veilig.

 

Terug naar het video-overzicht

Veelgestelde vragen over schade

Er wordt mij gevraagd om te checken of er schade is, waarom?

Voorafgaand aan jouw autorit, vragen we je om de auto te controleren op schade. Als een schade nog niet bekend is in het schadeoverzicht in de app, geef je dit voorafgaand aan je rit aan in de app of bel je met de klantenservice. Wanneer schade aan de carrosserie van de auto, bijvoorbeeld een deuk of een kras, kleiner is dan een bankpas, hoef je dit niet te melden.

Omdat Greenwheels kan controleren hoe laat de auto is gestart en hoe laat er is gebeld, weten we zeker dat de schade niet door jou is veroorzaakt. Doe je dit niet en is de schade achteraf niet te herleiden, dan kan dit je een boete opleveren of kan je eigen risico bij schade in rekening worden gebracht. Het zou vervelend zijn als dit gebeurt, terwijl het niet jouw schuld is. Meld het dus zoals aangegeven in de app.

Ik heb schade opgelopen of geconstateerd tijdens mijn rit. Wat moet ik doen?

Heb je tijdens je rit schade opgelopen of veroorzaakt, bel dan altijd met ons.
Hieronder een paar stappen die je zelf ook nog moet nemen. 

Zelf schade gereden
waarbij geen andere weggebruikers betrokken zijn: Bijv: aanrijding tegen een paaltje of een boom.
- Maak een of meerdere foto's van de situatie en de auto, het liefst met het kenteken zichtbaar.
- Meld de schade via de app of bel de klantenservice. 
- Gaat het om inbraak- en diefstalschade? Doe dan aangifte bij de politie via www.politie.nl
- Kun je niet meer verder rijden? Stem dit ook af met de klantenservice. Meer informatie over de pechhulp, geldend in Nederland en Europa, vind je in de algemene voorwaarden.

Tweezijdige schade gereden (met een andere weggebruiker):
- Maak foto's van de situatie, de auto en de auto van de andere partij. Zorg dat het kenteken ook op de foto staat. Deze foto’s zijn nodig voor het schadedossier.
- Vul samen met de andere gebruiker het Europees schadeformulier in. Het schadeformulier vind je in de auto. Mocht het formulier niet te vinden zijn, kun je dit online schadeformulier van ons gebruiken of dit formulier online invullen.
- Zorg ervoor dat het Europees schadefomulier met foto’s wordt opgestuurd. Dat kan per post naar: Greenwheels Afdeling Schade Antwoordnummer 60103 3060 VB Rotterdam Of je kunt het opsturen naar schade@greenwheels.nl. Vermeld de datum, het kenteken van de auto en/of het schadenummer dat wordt getoond bij de melding in de app. Je kan ook gebruik maken van mobielschademelden.nl (Let op. kies dan bij Leasemaatschappij Greenwheels)
- Meld altijd de schade via de app of bel de klantenservice. De foto's, het schadeformulier en de informatie over de schade kun je vervolgens mailen naar schade@greenwheels.nl. In het vervolgtraject zal Greenwheels contact met je opnemen om verdere afhandeling met je af te stemmen. Dit kan afhankelijk van de situatie enkele dagen tot weken duren. Indien er vragen zijn en/of onduidelijkheden, kun je per mail of telefonisch contact met ons opnemen over de af te handelen schade.

Wat moet ik doen bij een noodgeval / pech?
Noodgeval of schade? Bel 088 2100 100. Indien nodig, neem ook contact op met 112 voor politie, ambulance of brandweer. Altijd vervelend als de auto stopt of signalen geeft dat je moet stoppen. Zoek een veilige plek voor de auto en voor jezelf. Op de snelweg moet je bijvoorbeeld altijd achter de vangrail gaan staan. Neem telefonisch contact op met Greenwheels om pechhulp in te schakelen. We zijn 24/7 bereikbaar via 088 2100 100. Onze hulpdienst gaat aan de slag om een oplossing te vinden.
Welke verzekering geldt er bij gebruik van Greenwheels?

Iedere auto is verzekerd inclusief een Ongevallen-inzittendenverzekering. 
Dit betekent dat zowel schade aan derden als aan de inzittende is gedekt. De bezittingen die je in de auto meeneemt vallen niet onder deze verzekering. Tevens kan Greenwheels niet aansprakelijk gehouden worden voor diefstal van of schade aan deze bezittingen.

Voor schade aan de Greenwheels auto heb je een vast eigen risico die je per rit kan verlagen. Dit doe je in je account.

Bekijk alle veelgestelde vragen