Nieuw bij Greenwheels: de Seat Mii electric!

 

Al meer dan 170 Greenwheels deelauto's kwamen er - tot nog toe - bij in 2021. Een flink deel daarvan is elektrisch. Introduceerden we voor de zomer de Skoda CITIGOe, inmiddels heeft haar tweelingzusje, de Seat Mii, ook een plekje gevonden op straat. Beide wagens zijn elektrische stadsauto's met een actieradius van ruim 250 kilometer. Je vindt de Seat Mii electric inmiddels al in Hilversum, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Zwolle.

 

De Mii is een compacte vijfdeurs hatchback, gemaakt voor het leven in en rondom de stad. Hij is 100% elektrisch en schakelen is niet nodig, want het is een automaat. Er kunnen met gemak vier personen mee en met een inhoud van 251 liter4 is de kofferbak absoluut groot te noemen voor een auto uit deze klasse. Met een neergeklapte achterbank ontstaat er zelfs een laadruimte van 923 liter!

Greenwheels elektrische auto Seat Mii met koffers

Lekker groen toeren

Een ander groot voordeel is zijn ruime actieradius. Hij meet een gemiddeld stroomverbruik van 15,8 kWh per 100 km en heeft een actieradius van 260 km. Als we dit energieverbruik vergelijken met een benzineauto, komt het overeen met 1.8 l benzine per 100 km. Omdat de Mii een 100% elektrische auto is, is de CO2-uitstoot 0. Daarom heeft de auto ook energielabel A. 

Rijstrookassistentie

 

Ben je gewend met onze VW up! te rijden? De Seat Mii is niet heel anders. Qua formaat komen ze vrijwel overeen. Wel zijn er twee dingen waar je rekening mee moet houden (oké, en geen benzine tanken ;-) ): de Seat Mii is een automaat én heeft rijstrookassistentie, ook wel Lane Assist genoemd. De sensoren van de auto scannen de rijbaan en houden je binnen de lijnen. Verwissel je van baan zonder knipperlicht? Dan stuurt Lane Assist je weer terug naar het midden. Deze functie schakelt altijd aan bij het starten van de auto.

 

Waar te reserveren?

 

In Hilversum, Zwolle, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam zijn de eerste Seat Mii's al te vinden. In tegenstelling tot onze rode benzineauto's, zijn de elektrische auto's van Greenwheels wit met groene bestickering. Je huurt de Seat Mii - net als de andere elektrische auto's - voor hetzelfde tarief als onze VW up!. Dat kan gewoon met hetzelfde account en wanneer jij maar wilt, zoals je van ons gewend bent. Ook de kosten voor het laden zijn bij de prijs inbegrepen.

 

Benieuwd welke autotypen je nog meer kunt huren bij Greenwheels? Check hier al onze auto's

Op zoek naar de Greenwheels-deelauto bij jou in de buurt?

Er staan er ruim 2.150 op veel verschillende plekken in Nederland. Filter op 'elektrisch' in het uitklapmenu als je een e-auto wilt reserveren.