Veilig autorijden met Greenwheels: 8 tips voor onderweg

 

Bij Greenwheels vinden we verkeersveiligheid heel belangrijk. Daarom controleren we onze deelauto’s regelmatig, zowel in de garage als door onze fleetcheckers. Ook checken we of elke nieuwe bestuurder een geldig rijbewijs heeft en helpen we je graag veilig op weg met deze blog én een aantal handige opties in de auto.

 

Een veilige rit is voor iedereen – ook je passagiers en medeweggebruikers – van belang.  Als bestuurder heb je de belangrijke taak om de auto veilig van a naar b en terug te manoeuvreren. Daarbij is je rijstijl, verkeerskennis, voertuigbeheersing en rijgedrag van belang. Bij Greenwheels maken we een fijne en veilige autorit verder mogelijk met een aantal slimme handigheidjes in de auto.

Telefoonhouder VW up! hoe doe je dat instellen

Tip 1: Rijd MONO

Even snel dat appje lezen of de telefoon opnemen; het is zo verleidelijk, maar zorgt altijd voor een verminderde concentratie op de weg. Zet je telefoon op ‘niet storen’ en plaats je telefoon vóór je de auto start in de telefoonhouder; die we in de meeste van onze Volkswagen up!s hebben geplaatst. Je kunt dan nog steeds de navigatie gebruiken. Veilig autorijden heb je zelf in de hand, als je telefoon niet in je hand hebt.

Ouder echtpaar op reis Greenwheels autodelen

Tip 2: Ontspannen en uitgerust op pad

Zorg dat je uitgerust bent wanneer je achter het stuur kruipt. Neem een actieve zithouding aan. Is het een koude dag? Zet de verwarming dan niet te hoog. Frisse lucht helpt om je fris en scherp te houden, zeker als je een lange dag achter de rug hebt. Voel je je echt niet top? Annuleer je rit dan en vraag of iemand je oppikt. Een reservering wijzigen of annuleren kan gratis tot één uur voor de gereserveerde begintijd. Je kunt ook eenvoudig een extra bestuurder toevoegen aan je account, zodat deze persoon met de auto terug kan rijden.

Uit eten Greenwheels de BOB alcohol restaurant

Tip 3: De BOB heeft niets op

Een inkoppertje, maar toch belangrijk: alcohol en autorijden gaan niet samen. Spreek op de heenreis af wie er in de Greenwheels terug naar huis rijdt. En ben jij de BOB? Ga dan echt voor 0% op.

Verkeersborden Inrit wegverkeer 30 km zone

Tip 4: Hoe zat het ook alweer?

Als je niet zo vaak rijdt, kunnen de verkeersregels een beetje weggezakt zijn. Dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan, bijvoorbeeld omdat je denkt dat je voorrang hebt. Ga je na een poosje weer op pad? Check dan eerst de nieuwste en geldende verkeersregels even, bijvoorbeeld bij de ANWB.

Greenwheels luchtcirculatie in deelauto gezonde lucht in auto

Tip 5: Persoonlijke instellingen

De Greenwheels-rijder voor jou was misschien twee meter lang of juist iemand die de stoel dicht op het stuur had staan. Check voordat je de auto start of de binnenspiegel, buitenspiegels, stoel(stand), hoofdsteun en stuurhoogte ideaal zijn voor jou. En ja, je mag óók de radiozender veranderen 😉.

Greenwheels auto in de sneeuw woonwijk winter

Tip 6: Weer of geen weer

Of de zon nou schijnt of het met bakken uit de hemel komt; iedere situatie is anders op de weg. Onlangs hebben we de weersverwachting toegevoegd aan je reserveringsbevestiging (want verder in de toekomst kunnen wij helaas ook nog niet kijken…). Zo weet je of je een zonnebril moet meenemen of juist een paraplu. Zeker bij een laagstaande zon is een zonnebril een vereiste voor een veilige autorit. Pas ook je rijstijl aan naar het weer. We hebben bijvoorbeeld tips voor rijden in de sneeuw.

Greenwheels witte Caddy op straat Utrecht fietser auto huren

Tip 7: Een proefrondje

Rijd je voor het eerst in een up! of elektrische auto? Heb je een Caddy gehuurd om je nieuwe meubels op te halen? Rijd dan eerst even een oefenrondje om de besturing van de auto onder de knie te krijgen, bijvoorbeeld over het (nabijgelegen) parkeerterrein. Moet je op een druk moment de weg op? Huur de auto eerst eens voor je echt op pad moet, bijvoorbeeld de dag voor je geplande rit, en dan op een rustig moment van de dag. Je kunt onze deelauto’s al reserveren vanaf 15 minuten; een prima tijd om even heen en weer te rijden in de straat en om het inparkeren te oefenen.

VW Kombi auf der Straße DE Deutschland Deutschland Greenwheels in Natur

Tip 8: Neem de tijd

Naast open-deur (maar belangrijke!) adviezen als ‘houd afstand’ en ‘beperk je snelheid’ raden we je aan om altijd de tijd te nemen voor je autorit. 'Haastige spoed is zelden goed' zo luidt het spreekwoord, en dat is zeker zo als je achter het stuur zit. Reserveer je Greenwheels-deelauto een kwartier eerder dan je uiterste wegrij-tijd. Houd rekening met eventuele verkeersdrukte, het weer en/of een sanitaire stop als je een langere rit maakt. Pauzeer na maximaal twee uur non-stop rijden en neem dan een kwartier pauze.

Loopt je afspraak uit of is het zo gezellig dat je tijd tekort komt voor de terugrit? Je kunt je tijdslot tijdens je reservering verlengen, tot het moment dat de gereserveerde eindtijd is verstreken. Echter, als iemand anders na jou de auto al heeft gereserveerd, dan kan dit uiteraard niet. Zo kun je de rit ook inkorten als je onverwacht eerder terug bent. Dit soort wijzigingen maak je het gemakkelijkste via de Greenwheels app.

Wat doen wij?

 

Wij werken hard aan een deelauto die iedereen altijd veilig kan gebruiken. Over de APK en onderhoud hoef jij je niet druk te maken, dat doen wij. Onze fleetcheckers zijn daarom regelmatig bij al onze deelauto’s te vinden. Zij controleren de auto op belangrijke zaken als bandenspanning, controleren van de gordels, profieldiepte, eventuele schades, oliepeil, verlichting enzovoorts. Een schone auto(ruit) zorgt ook voor veiliger rijden, daarom worden onze auto’s regelmatig gewassen (zonder water!) door Greenest Carwash. Ook zorgen we ervoor dat iedereen die zich aanmeldt als Greenwheels-rijder een geldig rijbewijs heeft.

 

We wensen je een fijne en veilige rit!

Greenest Carwash up wassen zonder water

En route!

Dit is moment om mooie plannen te maken. Download onze app om eenvoudig je volgende Greenwheels-rit in te plannen.

Greenwheels app download