Autodelen in de zomervakantie


Misschien ben jij een doorgewinterde vakantiedeler of ga je dit jaar voor het eerst autodelen in de zomervakantie? Met deze tips ga je goed voorbereid op pad voor een dagje uit of een weekje weg.
 

 

Zo kun je met een deelauto naar het buitenland 

Een van de vragen die we vaak krijgen in aanloop naar de zomervakantie is deze: ‘Mag je met een Greenwheels-auto naar het buitenland?’ Dat mag, zeker als je binnen Europa blijft! Buiten Europa moet je toestemming vragen. In het buitenland gelden vaak wel andere regels op de weg en in het verkeer, en die regels verschillen ook nog eens per land. Een goede voorbereiding op een buitenlandse trip is daarom heel belangrijk. Ben je bijvoorbeeld verzekerd in het buitenland? Welke veiligheidsmiddelen moet je bij je hebben? En hoe zit het met tanken bij een buitenlandse pomp? Lees de antwoorden op de 10 meestgestelde vragen. Heb je een andere vraag? Stel deze bij de klantenservice, voordat je vertrekt. 

Koppel Gaat Eropuit Met Greenwheels Auto Op Stap Hand in Hand

Zo kun je de rijtijd verdelen tijdens een lange rit

Tijdens een lange rit is het belangrijk om 'fris en fruitig’ te blijven. Plan daarom voldoende stops in om even de benen te strekken en vooral om de ogen en aandacht even rust te geven. Heb je medepassagiers met een rijbewijs? Dan kun je ook een extra bestuurder toevoegen om de rijtijd te verdelen. 

Zo houd je je auto koel en comfortabel 

Heerlijk die zomerse temperaturen en dat zonnetje erbij. In deze tijd van het jaar is een zonnebril een echte must-have in de auto, maar je rijdt natuurlijk nog lekkerder in een gekoelde auto. Om de airco in een Greenwheels-auto optimaal te gebruiken, raden we je aan om eerst even de ramen op te zetten om zo de ergste warmte uit de auto te laten ontsnappen. Zet dan de airco op een comfortabele temperatuur! Standje ‘vries’ is wel lekker om af te koelen, maar het is niet zo goed om daarna weer uit de auto in de bloedhitte te stappen. Kies voor een koeltemperatuur van een paar graden lager dan de buitentemperatuur.

Wil je nog meer tips voor rijden met warm weer? 

Stadsauto Kinderen Greenwheels achterbank feestje rijden met kinderen

Zo zorg je voor een veilige rit met kids

Een autoritje met kids zit altijd vol verrassingen, zeker als ze nog jong zijn. Sommige dingen kun je niet voorzien, maar wat je vooraf zeker goed moet regelen is de veiligheid in de auto. Ga je er een dagje op uit met kinderen, die van jezelf of van een ander (kleinkind, neefjes of nichtjes, buurkinderen)? Of ga je met een Greenwheels-auto op vakantie? Je zorgt dan zelf voor een autostoeltje en waar je (per leeftijdscategorie) rekening mee moet houden voor de veiligheid, vertellen we je graag.  

Zo maak je handig gebruik van de telefoonhouder 

Op weg naar een onbekende bestemming? Of wil je de actuele verkeersituatie in de gaten houden? Dan is het handig om gebruik te maken van de telefoonhouder (met verborgen USB-aansluiting) voor je navigatie. Zo werkt de telefoonhouder.

Ook autodelen deze zomer?

Zoek de dichtstbijzijnde Greenwheels-auto en plan jouw zomeravontuur! Je vindt alle auto's, groot en klein, eenvoudig op onze kaart.