Extra bestuurder: dit moet je weten

 

Als extra bestuurder maak je eenvoudig gebruik van 2.800+ deelauto’s. Hier vind je alles wat je nodig hebt om goed voorbereid op pad te gaan. Zo haal jij alles uit de Greenwheels app en -service!

 

Zo vind je snel waar je naar op zoek bent:

Hoe rond ik mijn aanmelding als extra bestuurder af?


Een hoofdbestuurder moet je uitnodigen als extra bestuurder voor hun Greenwheels-account. Deze uitnodiging ontvang je als extra bestuurder per e-mail. Via de link in de uitnodiging rond jij je aanmelding af. Download de Greenwheels app en meld je hier aan met je inloggegevens. Voortaan maak jij gemakkelijk gebruik van Greenwheels via de app. Zo simpel is het!


Is je activatielink verlopen? Geen paniek! De hoofdbestuurder kan je gewoon opnieuw uitnodigen.

Hoe werkt autodelen met Greenwheels?

1) Reserveer een auto

Vind met behulp van de app een auto bij jou in de buurt en kies een datum en tijd. Je kan je reservering via de app ook annuleren of de tijden wijzigen.

2) Auto openen en wegrijden

Open de auto via de app en pak de boordcomputer uit het dashboardkastje. Voer je persoonlijke pincode in en haal de sleutel eruit. Starten maar!

3) Terugkeren en afsluiten

Zet de auto terug op de eigen, vaste locatie. Plaats de sleutel terug in de boordcomputer en sluit de auto weer af met de app. Beëindig je rit en tot ziens!

Hoe werkt tanken en laden bij Greenwheels?

 

Jij tankt of laadt, wij betalen. Alles zit bij de ritprijs inbegrepen. Ook verzekeringen, onderhoud, en 24/7 (pech)hulp. Hier vind je de instructies voor tanken of laden met een Greenwheels-deelauto.

Boetes, schade en eigen risico

Rijd je een boete met Greenwheels? Deze is voor rekening van de bestuurder én er worden administratiekosten gerekend op je eerstvolgende factuur. Lees voor meer informatie onze spelregels.

 

Ook schade kan voorkomen. Gelukkig zijn alle Greenwheels-auto’s verzekerd. Kunnen we de schade niet op een andere partij verhalen, dan brengen we het eigen risico in rekening. Dit bedraagt € 500 per schadegeval en kan je voor € 3,99 per rit verlagen naar € 75.

 

 

Heb je toch nog vragen over het gebruik van Greenwheels? Kijk dan eens op deze uitgebreide pagina of zoek in onze FAQs.