Wil je ook autodelen? Meld je aan!

Aanmelden

Wat is het verschil tussen autodelen en autoverhuur?

 

Autoverhuur is net wat anders dan autodelen. We leggen het graag uit aan de hand van een aantal voordelen van autodelen t.o.v. de traditionele autoverhuur:

 

Er zijn veel meer plekken om deelauto’s op te halen. Greenwheels kun je vinden op 2.300 locaties door heel Nederland. Er staat daarom vaak een auto bij jou in de buurt die je mee kunt nemen op welk moment jij dat maar wilt. Je hoeft dus niet eerst naar een autoverhuurbedrijf toe om daar een auto op te halen.

 

Een Greenwheels auto is 24 uur per dag voor jou beschikbaar. Je zit niet vast aan openingstijden van een kantoor. Ook midden in de nacht kun je een Greenwheels auto reserveren en meenemen. De auto open je namelijk gemakkelijk met de Greenwheels app, met een gekoppelde Greenwheels kaart of OV-chipkaart, waarna je de auto kunt gebruiken.

 

Je betaalt alleen wat je gebruikt: wil je een kwartier de auto gebruiken? Geen probleem. Je kunt deelauto’s dus voordelig gebruiken voor kortere periodes. Bij een autoverhuurbedrijf betaal je vaak voor een hele dag of een heel weekend.

 

De benzine is inbegrepen. In iedere auto ligt een tankpas waarmee je de auto kunt voltanken wanneer dat nodig is. Dit hoef je dus niet zelf af te rekenen. Wel is het de bedoeling dat de tank altijd minstens een kwart vol blijft, zodat de volgende bestuurder ook weg kan rijden.