Wil je ook autodelen? Meld je aan!

AANMELDEN

Wat is het verschil tussen autodelen en auto huren?

 

Autoverhuur is net wat anders dan autodelen. We leggen het graag uit aan de hand van een aantal voordelen van autodelen t.o.v. de traditionele autoverhuur:

 

Er zijn veel meer plekken om deelauto’s op te halen. Greenwheels kun je vinden op 2.700 locaties door heel Nederland. Er staat daarom vaak een auto bij jou om de hoek die je direct mee kunt nemen op welk moment jij dat maar wilt. Je hoeft dus niet eerst naar een autoverhuurbedrijf toe om daar een auto op te halen. Iedere Greenwheels deelauto heeft een vaste locatie waar je de auto kunt ophalen en weer terugzet. Zo werkt autodelen.

 

Een Greenwheels auto is 24 uur per dag voor jou beschikbaar. Je zit niet vast aan openingstijden van een kantoor. Ook midden in de nacht kun je een Greenwheels auto reserveren en meenemen. De auto open je namelijk gemakkelijk met de Greenwheels app, met een gekoppelde Greenwheels kaart of OV-chipkaart, waarna je de auto kunt gebruiken.

 

Je betaalt alleen wat je gebruikt: wil je een kwartier de auto gebruiken? Geen probleem. Je kunt deelauto’s dus voordelig gebruiken voor kortere periodes. Bij een autoverhuurbedrijf betaal je vaak voor een hele dag of een heel weekend. Ook krijg je bij autodelen korting wanneer je de auto langer nodig hebt, het Langer weg-voordeel.

 

Autodelen biedt meer flexibiliteit. In tegenstelling tot bij auto huren heb je bij autodelen veel meer flexibiliteit. Je kan reserveren ver van tevoren tot vlak voor vertrek. Maar soms veranderen plannen. Daarom kun je bij Greenwheels last-minute annuleren of je auto eerder terugbrengen. Breng je de auto eerder terug dan brengen we je ook minder kosten in rekening (tot maximaal twee uur).

 

Alles is inbegrepen, ook de benzine. In iedere auto ligt een tank/laadpas waarmee je de auto kunt voltanken of laden wanneer dat nodig is. Dit hoef je dus niet zelf af te rekenen. Hier vind je meer informatie over tanken met een deelauto.

 

Een deelauto, deel je met anderen. Ongeveer 25 Greenwheels-gebruikers delen samen één auto en zorgen zo voor gemiddeld 14 auto’s minder op straat. Zo ontstaat er ruimte voor leukere dingen, is er minder uitstoot van CO2 en wordt er efficiënter met mobiliteit omgegaan. Dat is het Greenwheels effect.

Ruim 2.700 auto's door heel Nederland staan voor je klaar

Bekijk welke auto's bij jou in de buurt staan. Op straat en bij ruim 150 NS-stations.

Wat vinden anderen van Greenwheels?

Review

Klantervaring: Simone & gezin

Voor Simone - en haar vijfkoppige gezin - is de Greenwheels haar tweede auto. Ideaal wanneer haar man met hun eigen auto weg is. Favoriete bestemming van de kids: het strand.

Video

Klantervaring: Robin

Robin rijdt al zo’n acht jaar in Greenwheels-auto’s. Bekijk de video en ontdek waarom hij bewust kiest voor autodelen in plaats van autobezit.

Video

Klantervaring: Adela en Sacha

Een Greenwheels als trouwauto? Adela en Sacha rijden al in deelauto's vanaf de eerste dag dat ze hun rijbewijs hadden. Ook op hun trouwdag was 'Greeny' - de deelauto bij hun in de buurt - erbij.

 

 

Alles zo geregeld met de Greenwheels app

Kiezen. Reserveren. Rijden.

Greenwheels app download