Hoofdbestuurder: dit moet je weten

 

Ben je nieuw bij Greenwheels? Of benieuwd wat je allemaal kan als hoofdbestuurder? Hier zetten we alles voor je op een rij. Zo kan jij goed voorbereid op pad én haal je alles uit de app en onze service.

 

Zo vind je snel waar je naar op zoek bent:

 

Reserveren en rijden


De eerste stap is al gezet: je hebt je aangemeld met het tarief dat bij jou past! Download nu de Greenwheels app en ga op pad. In de app regel je alles, van reservering tot betaling, met een druk op de knop.

Hoe werkt autodelen met Greenwheels?

1) Reserveer een auto

Vind een auto bij jou in de buurt via de app en kies een datum en tijd. Je kan je reservering via de app ook annuleren of de tijden wijzigen.

2) Auto openen en wegrijden

Open de auto via de app en pak de boordcomputer uit het dashboardkastje. Voer je persoonlijke pincode in en haal de sleutel eruit. Starten maar!

3) Terugkeren en afsluiten

Zet de auto terug op de eigen, vaste locatie. Plaats de sleutel terug in de boordcomputer en sluit de auto weer af met de app. Beëindig je rit en tot ziens!

Hoe werkt tanken en laden bij Greenwheels?


Jij tankt of laadt, wij betalen. Alles zit bij de ritprijs inbegrepen. Ook verzekeringen, onderhoud, en 24/7 (pech)hulp. Zo ga jij zonder gedoe op pad. Hier vind je de instructies voor tanken of laden met een Greenwheels-deelauto.

Extra bestuurders

Met onze zakelijke tarieven en het Zzp Pro-tarief kunnen Greenwheels-gebruikers extra bestuurders toevoegen aan hun account. Zo genieten alle bestuurders onder het account van de vele voordelen van autodelen.

 

💡Tip: stel als hoofdbestuurder een buiten werktijden alert in. Zo ontvang je wekelijks een overzicht van de reserveringen op het zakelijk-account, die buiten de door jou geselecteerde werktijden plaatsvonden.

 

Hoe kan ik extra bestuurders toevoegen en verwijderen?


Om een extra bestuurder toe te voegen, log je in op je Greenwheels-account en volg onderstaande stappen:

  1. Kies rechtsboven het icoontje met je initialen;
  2. Kies ‘Bestuurders’ in het menu;
  3. Vul de gegevens in van de persoon die jij wilt uitnodigen en verzend de uitnodiging.
  4. De extra bestuurder ontvangt een e-mail om de aanmelding af te ronden. Zij downloaden de app, stellen zelf een pincode in en kunnen voortaan eenvoudig reserveren en rijden.


Wil je een extra bestuurder weer verwijderen? Ga naar bestuurders in je account, selecteer de juiste bestuurder en verwijder deze.

 

💡Tip: voeg via de app een (of meerdere) planner(s) toe aan je zakelijke Greenwheels-account! Een planner kan ook auto’s reserveren voor andere collega’s, extra bestuurders uitnodigen en bestuurders beheren.

Facturatie

 

Je ontvangt tweewekelijks een factuur van Greenwheels met ritjes over de voorafgaande periode. De factuur wordt automatisch afgeschreven via je creditcard of per SEPA-incasso – afhankelijk van de gekozen betaalmethode bij aanmelding. Benieuwd naar de kosten voor een bepaalde rit? Deze vind je ook direct na afronden van de rit terug onder ‘Rithistorie’ in je account. Handig toch?!

Elektrische deelauto openen met de Greenwheels app voor auto delen

Kan ik mijn tarief en betaalmethode wijzigen?

In je account kan je gemakkelijk wisselen van tarief. Zo kan je bijvoorbeeld upgraden naar een voordeliger tarief, wanneer je weet dat je vaker of langer op pad gaat. Het is op het moment niet mogelijk om te wisselen van betaalmethode. Wel kan je in je account gemakkelijk je betaalgegevens wijzigen, bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe bankpas of creditcard hebt.

 

💡Tip: ritjes doorbelasten als Zzp’er? Met ons handige factuuroverzicht zie je precies welke kosten je voor een bepaalde rit hebt gemaakt. Ook handig voor de jaarlijkse belastingaangifte!

 

Boetes, schade en eigen risico

 

Rijd je een boete met Greenwheels? Deze is voor rekening van de bestuurder én er worden administratiekosten gerekend op je eerstvolgende factuur. Lees voor meer informatie onze spelregels.

 

Ook schade kan voorkomen. Gelukkig zijn alle Greenwheels-auto’s verzekerd. Kunnen we de schade niet op een andere partij verhalen, dan brengen we het eigen risico in rekening. Dit bedraagt € 500 per schadegeval en kan je voor € 3,99 per rit verlagen naar € 75.

Heb je toch nog vragen over het gebruik van Greenwheels? Kijk dan eens op deze uitgebreide pagina of zoek in onze FAQs. Als je liever direct in contact komt met onze accountmanagers, kun je een contactformulier invullen of direct een afspraak inplannen.